Inlägget gjort

Fabler, myter och fantasier

Här vill jag presentera planer på fantastiska och fantasifulla böcker.
Den första har arbetsnamnet ”Drakägget som försvann”.
Så här börjar den:

”Det hände en natt att draken Drusilla skulle ner till sjön för att hämta vatten. Drusilla kände sig varm och trött. Ägget som låg inne i henne var snart färdigt. Just nu var det stort och i vägen hela tiden. Hon hoppades att hon skulle hinna hem innan det kom ut.  Hon gick alldeles ensam. Det var dumt, förstås. Men hon var så illa tvungen.

Så halkade hon på isen på väg ner till sjön. Och rätt som det var gled ägget ur henne. Hon kunde inte göra något åt det. Där låg ägget nu i snön. Det var för kallt för ägget. Också drakägg måste ha det varmt för att det som är inuti ska kunna växa.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *