Inlägget gjort

Om Aurora Ottiliana

Någon kanske är nyfiken på Aurora Ottiliana? Det är en pseudonym för en närstående till Fabelfarmor. Hon är för blyg för att uppträda under eget namn. Pseudonymen är hämtad från en person som ägt sommarhuset.

Aurora Ottiliana (Reimertz/Stråle/Drysén) föddes år 1779 och fick ett sorgligt liv. Hennes förste make ’skar halsen av sig i Uddebo’ efter en svår huvudskada. Så står det i kyrkoboken. Då hade de tillsammans en son på drygt ett år och Aurora var gravid. Barnet blev en flicka, Maria. Aurora gifte sig några år senare med magister Claes Drysén. Också han dog efter ett kort äktenskap – i förkylning. Ytterligare en son födde Aurora innan hon flyttade tillbaka till sin förste makes gård, Fräckestad. På äldre dagar bodde hon i sommarhuset, läste och skrev. Det är hon som inspirerat böckerna som fått äran att använda hennes namn som författare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *