Inlägget gjort

Äras den som äras bör: Om Sugandha Iyer

Bakgrunden till min hemsida kommer från en planerad framsida till en bok. Det är Sugandha Iyer som inspirerat mig till boken, som designat framsidan och som skrivit texter i sanskrit  till rubrikerna i den. Vad då för bok? Det kommer senare. Just nu ska jag berätta om Sugandha.

Sugandha Iyer

bor i Poona, Indien. I skolan har hon lärt sig sanskrit och senare studerade hon både litteratur och indologi i många år. Sugandha är noga med sina religiösa riter och har mycket att lära ut när det gäller hinduism.

Dessutom har hon genomgått en tre-årig kurs i teckning, nämligen Santhanu Chitra Vidyalaya, Chennai. Hon har arbetat som designer av mönster på sidentyger. Jag har många av hennes schalar hos mig och på sin webbsida säljer hon saris som hon designat mönstren till.

Hon har inte bara kunskap om indisk tradition och kultur utan kan också förverkliga den i oerhört vackra skapelser. Senare ska jag visa några av hennes bilder till Ramayana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *