Inlägget gjort

Hur utvecklas en sol? Ur: Rymdbråtens budskap av Aurora Ottiliana

I Rymdbråtens budskap lever mänskligheten i närheten av en röd sol. En person berättar vad hon lärt sig om en stjärnas utveckling så här:

”Först var den liten och ettrig. Fusion hette det som gjorde att den lyste och var varm. Det var vätet slog ihop sina atomkärnor så att det blev helium. Efter en lång tid tog vätet slut i stjärnan. Då blev det helium som pressade ihop sina atomkärnor till kol, syre och neon. När stjärnan fick en röd färg började den kasta ut materia.  Allt som fanns runt stjärnan uppslukades av stjärnelden. Planeterna som cirklade runt stjärnan försvann. Senare drog stjärnan ihop sig igen och blev vit eller svart.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *