Inlägget gjort

Rymdbråtens budskap. Ur kapitel 4

Ännu värre var det när vi lärde oss genom att äta upp maskar. Vi fick rör där det fanns tankestrålar som vi skulle lära oss. Det var som en bok. Så släppte vi in en mask i ena änden av röret. När den kom ut i den andra änden hade den fått i sig all information som fanns i strålen. Vi åt upp masken och då lärde vi oss allt som masken gått genom. Det var väldigt lätt att lära sig på det sätet. Men äckligt var det. Det bästa var att jag inte glömde det masken ätit.

Vad Kofta gjorde var sätta ihop tankestrålar som var förbjudna. Om jag inte var riktigt uppmärksam kunde han byta ut mitt rör mot ett av sina. En gång åt jag en mask som ätit sig genom meningen: ”Algen är grön men solen är röd.” Jag gick till toa och försökte kräkas upp masken men det gick inte. Det enda jag kunde göra var att försöka glömma den meningen. Det gick inte. Om någon kom på mig med att tänka det där kunde jag straffas. För en sådan farlig tanke måste jag gå utanför kupolen. Ut i hettan. Jag längtade nästan efter det där sättet som vi var med om att få bort pinkoderna. Efter den gången var jag väldigt försiktig med mina rör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *