Inlägget gjort

Indiska fabler (Indian fables)

Snart är boken med indiska fabler färdig(Soon the book with Indian Fables will be finished).

Beskrivning: (English below)

1-indiska-fabler-sanskritrubrik  (Sanscrit for Indian fables)

Råttan som åt järn är en av tio indiska fabler som presenteras i den här boken. Det är en av historierna om hur människor lurar varandra. De flesta andra fablerna handlar om förmänskligade djur; möss som hjälper ett duvsällskap, en kanin som lurar ett lejon, en åsna som vill sjunga och en nyfiken apa.

Historierna är tusentals år gamla, men alltid lika aktuella. Vi kan lära oss något av varje fabel: att hjälpa varandra, att vara vaksamma så att vi inte blir lurade och att inte följa våra första infall.

The rat who ate iron is one of ten Indian fables that are presented in this book. This is one of the tales about how people deceive each other. Most of the other fables tell about humanoid animals; mice that help a group of doves, a rabbit that deceives a lion, a donkey who wants to sing and a curious monkey.

The tales are thousands of years old but still actual. We may learn some from each fable: to help each other, to be alert not to get deceived and to avoid follow our impulses.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *