Inlägget gjort

Interkulturellt samarbete – tekniska problem

Så van som jag är med att använda dator kunde jag inte tänka mig något annat än att Sugandha, min indiska väninna och samarbetspartner, också skrev på en sådan. Javisst, till att börja med. Men redan i april i år bröt hennes dator ihop. Vad skulle hon göra? Jo, hon kunde använda mobilen. Det kunde inte jag. Inte kunde jag skriva på det där lilla tangentbordet!

Jag fick lära mig. Först ett bra program för att skicka både bilder och texter: Whatsapp. Det kände jag inte till förut.

Sedan måste jag kunna bolla filer fram och tillbaka mellan min dator och min mobil. Det gick inte så bra. När jag först försökte var jag bortrest och hade knappast någon internetförbindelse. Filerna satt som fastklistrade i respektive apparat. Glöm det där med ”molnet” om du inte har internet!

Vad annorlunda det blev när jag kom hem igen. Nu var det inga problem att spara i moln och hämta från moln. Vi är bra bortskämda här i Sverige! Jag såg på en karta att Spanien och Kanarieöarna var dåliga på internet. Vad hade jag där att göra? Ja, inte skulle jag tänka mig att jobba ihop med folk i Indien i alla fall!

Nästa tekniska problem var att greja inlagan. Mer om det i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *