Inlägget gjort

Baksida till ”Det sägs att en prinsessa”

Nu flyttar jag snart ut till landet igen. Stämningen blir 1700-tal. Skulle du vilja läsa första boken i Karsjöhultserien? I så fall lägger jag ut den här. Den finns också att köpa som e-bok, för 40:- på den här sidan. Läser du den här sparar du alltså 40:-. .

Så här presenteras den på baksidan:

På ytan är detta en berättelse om två kvinnors utveckling i 1700-talets Tivedstrakter.”Prinsessan” växer upp i en adelsfamilj. En informator undervisar i latin men utelämnar livets väsentligheter. När hon råkat i olycka, klarar hennes familj inte av att hantera hennes skam. I stället skickas hon bort för att ”studera”. Som guvernant i olika familjer växer hon genom prövningar. Hennes ungdomsvän vill inte vara kvinna. Som utklädd pojkarbetare ramlar hon ner från ett tak och utvecklas genom sitt lidande som förlamad.Under ytan bubblar en upprördhet över kvinnans situation och över behandlingen av de fattiga och lytta.Genom boken glittrar ett försonande stråk av musik och naturromantik. Slutet blir gott, åtminstone för Harald.Denna roman är en del i en serie Karsjöhultshistorier. Hur det gick sedan, kan man läsa i boken ”Änkenådens hemlighet”, som kom ut år 2012. Berättelserna kan även läsas fristående från varandra. Båda böckerna är försedda med noter som förklarar detaljer av 1700-talets liv i allmänhet och om Undenästrakten i synnerhet.Detta är ett ny upplaga och det finns fler böcker i serien numera, nämligen: ”Moln över morgonrodnad” samt ”Den ovälkomna gåvan”.

Författarinnan, Yvonne Wærn, är pensionerad professor och bor på somrarna på Karsjöhult, Undenäs. Hennes intresse för husets historia mynnade ut i serien Karsjöhultshistorier.

Fabelfarmor förlag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *